Over Mij

Mijn naam is Marjan Vriezen en ben geboren in 1961. Als kind was ik al erg gericht op creatieve uitingen als dansen, zingen en tekenen. Omdat ik erg van de natuur hou ben ik 2 botanische opleidingen gaan volgen, te weten een hoveniersopleiding en botanisch analiste opleiding.

Vanaf 1993 heeft het schilderen echter de overhand gekregen. Het aquarelleren is voor mij dé manier geweest om weer met mijn gevoel in contact te komen. Na 5 jaar aquarelcursussen te hebben gevolgd, bij Anita Goudsblom en bij Rein van den Berg, heb ik mij zelf verder ontwikkelt in de aquareltechniek. Sinds 2000 geef ik aquarelcursussen.

Na het volgen van de opleiding Vorming Spiritueel Genezerschap geef ik in mijn schilderijen steeds meer vanuit mijn ziel uitdrukking aan mijn diepste gevoel.

De Morgenster

De naam De Morgenster heb ik gekozen vanwege 3 betekenissen.

Ten eerste is de morgenster een bloem die de naam Tragopogon porrifolius draagt. Hierin komt mijn botanische achtergrond tot uiting.

De tweede betekenis is de planeet Venus, die de Morgenster wordt genoemd omdat zij alleen zichtbaar is in de ochtend of in de avond (dan heet ze de Avondster). Zij is de Godin van de liefde. Hierin wordt tevens mijn astrologische kennis vertegenwoordigd.

De derde betekenis is de Christus. Spiritueel genezerschap werkt vanuit de Liefde, het Christusbewustzijn.

3 staat voor persoonlijkheid, Ziel en Geest.
Tevens is 3 het getal van creativiteit en is mijn Zielengetal.
Numerologisch is de Morgenster 8 overeenkomstig mijn levensgetal.
In deze naam komt alles samen.