Individuele begeleiding

In Zwammerdam heb ik de opleiding Holistisch Hulpverlening gevolgd. Mijn specialisatie is spirituele hulpverlening.

Deze geneeswijze gaat uit van een holistische mensvisie,
waarin de mens gezien wordt als een eenheid van: persoonlijkheid (lichaam,
emoties en gedachten), ziel (kernkwaliteiten en liefdesvermogen) en Geest
(bron: levengevend principe en wilskracht).

Als spiritueel genezer kan ik je begeleiden in bewustwording- en transformatie-prosessen, die zich voordoen in tijden van verandering en crisis.

Spirituele Behandelwijze

De essentie van spirituele behandelwijze is om te leven vanuit je innerlijke ‘wijsheid van geest’: jouw ware Zelf. Hiervoor dient er een goede balans te zijn tussen persoonlijkheid, ziel en geest waardoor er een integratie tot stand komt om vanuit eenheid van zijn te kunnen leven.

Holistische visie

Ik werk vanuit een holistische visie, waarbij uitgegaan wordt van de mens als een universele eenheid van geest, ziel en persoonlijkheid. Ziekte en genezing wordt gezien als een verwerkings-, leer- en groeiproces. Inzicht, acceptatie en liefdevolle aandacht voor het eigen levensproces werken mee in de groei naar heelheid, een steeds inniger verbonden raken met ons eigen diepste wezen: ons authentieke Zelf, ook wel Bron-Zelf genoemd. Het begrijpen en ervaren wie we in wezen

zijn wordt vaak belemmerd door blokkades in het onderbewustzijn, die zich als emoties en geconditioneerde denkpatronen in onze persoonlijkheid uitdrukken. Deze blokkades kunnen zich op den duur openbaren als ziekten en klachten op fysiek en/of psychisch gebied. De sleutel tot het bewust worden en in harmonie brengen van onze drie-eenheid van geest, ziel en persoonlijkheid is transformatie vanuit de innerlijke liefdeskracht.

Bewustwordingsproces

De mens is een eenheid. Lichamelijke- en psychische problemen kunnen niet los van elkaar gezien worden. Uitgangspunt in de aanpak van de problematiek is het hier en nu. Door ruimte te creëren voor het eigen levensproces waarin zich deze problemen voordoen kan door een bewustwordingsproces bij de hulpvrager inzicht/weten ontstaan omtrent mogelijkheden om tot een transformatie te komen van zijn omstandigheden. Als dit weten wordt verbonden met het gevoel leidt dit tot een ervaring, die het hart opent. Zo kan de innerlijke liefdeskracht vrijkomen en transformatie van zijn/haar leven geven.

Individuele ondersteuning

Als Holistisch Hulpverlener kan ik samen met je kijken wat er in je bewust wil worden en wat er in je op mag lichten vanuit je Ziel. Hierdoor kunnen vastgezette emoties en gedachten patronen bewust worden en een verwerkingsproces op gang komen wat tot transformatie hiervan leidt. Ondersteunend aan dit bewustwordingsproces zijn een aantal behandelingen mogelijk, te weten een energie-, integratie- en transformatie behandeling.

Intuïtief schilderen

Door intuïtief te schilderen maak je voor jezelf zichtbaar wat op dit moment in je leeft. Intuïtief schilderen kan zowel figuratief als abstract. Het gaat er hierbij om dat je je door je intuïtie laat leiden qua vorm, kleur en beweging, waarbij je één wordt met je schilderij. Je hebt hiervoor geen schilderervaring nodig.

Na een afstemming met een korte meditatie waarbij je contact maakt met je innerlijk, je kern, mag je je gevoel vrij aan het papier toevertrouwen. Er komt beweging en het kan weer gaan stromen, waardoor ook vastgezette emoties (=beweging) vrij kunnen komen. Het toepassen van de nat in nat aquarel techniek, waarbij het water vrijelijk kan stromen, is hiervoor zeer uitnodigend.

Na afloop bespreken we het schilderij en kijken we wat daarin zichtbaar wil worden.

Tarief en voorwaarden

Prijsindicatie: € 50,- per uur. Bij verhindering dient de afspraak minimaal 24 uur van te voren worden afgezegd.

Registraties

Lid Vereniging voor Spirituele Genezing vanuit Psychosofia (VSGP), licentienummer: 0807610108
Aangesloten bij de SCAG
KvK: 27343240